10 Eylül 2009 Perşembe

Acı ve Istırapta Anlam Bulmak

Acı ve ıstıraplara farklı bir bakış tarzı
 
Çektiğimiz acıların anlamını bulmak bizlere hayatımızdaki en zor dönemlerde bile yardımcı olan etkili bir yöntemdir.

Fakat çektiğimiz acılarda bir anlam bulmak kolay bir iş değildir.

Acılar genellikle belli bir amaca ya da olumlu bir anlama sahip olmayı bırakın tamamen anlamsızca, rasgele ve durup dururken meydana gelmiş gibi görünürler.

Bu acıların tam ortasındayken tüm enerjimiz bunlardan kurtulmak üzerine yoğunlaşır.

Krizin yoğun olduğu o trajik dönem boyunca çektiğimiz acının nasıl bir anlamı olduğu üzerinde düşünmek neredeyse olanaksızdır.

Böyle zamanlarda tahammül etmek dışında yapabileceğimiz çok az şey vardır.

Neyse ki, yoğun bir şekilde acı çektiğimiz dönemlerin öncesinde ve sonrasında acı çekmek üzerinde düşünebilir ve çektiğimiz acının anlamını kavramaya çalışabiliriz.

Acı ve ıstırap çekmemizin anlamını bulmak için harcadığımız zaman ve çabamız semeresini, kötü şeyler olmaya başladığında fazlasıyla toplarız.

Fakat harcadığımız bu zaman ve çabanın semeresini toplamak için başımıza gelen şeylerin anlamını henüz işler iyi giderken bulmaya çalışmalıyız.

Acıyla dolu zor zamanlar bizi sağlamlaştırıp güçlendirirken diğer zamanlarda da bizi yumuşatabilir, daha hassas ve nazik yapabilirler.

Istırap sırasında içimizde açılan yara bizi diğer insanlarla olan ilişkilerimizde daha açık ve derin biri haline getirebilir.

Aileler içerisinde yaşanan bazı hastalıklı acı ve ıstıraplı dönemlerde karı-koca, evlat-ebeveyn ve evlatlar arasında bazı engeller yıkılır ve nisbi olarak da olsa yalnızlık duygusu artar.

Sorunun paylaşılmış olması ve bunu beraberce çözmeye çalışmamız bir şekilde ilişkileri değiştirir ve birbirlerini daha çok yakınlaştırır. Ve en önemlisi ise çektiğimiz acılarda bir anlam bulmak, bize hayattaki zorluklarla başa çıkmada yardımcı olur.

Diğer insanlarla paylaştığımız temel unsur, bizi tüm canlı varlıklar ile birleştiren etken acılarımız ve ıstıraplarımızdır.

Hiç yorum yok: